Det konvolut från mitten av 1700-talet som har gett klubben sitt namn.

Karlskrona Dykarklubb (fullständigt namn: "Dykeriintressenterne och Deres Betiente / D.I.B.") är en förening med gamla anor och gamla traditioner. Klubbens historia började med att några dykare i mitten på 60-talet tyckte att dykning blev roligare om man gjorde det tillsammans. Man utlyste en tävling om vem som kunde hitta det bästa och mest lämpade namnet till den nystartade klubben. Det var då man fann namnet på världens äldsta dyksamfund; "Dykeri Intressenterne och deres Betiente", från mitten av 1700-talet.

D.I.B. har alltid varit en förespråkare för dyksäkerhet, vilket väl kommer till pass vid klubbens specialitet, nämligen vrakdykning. Under de snart 50 år som klubben har varit verksam har många ungdomar och äldre lärt sig fridykning och sportdykning. Idag har klubben en bred verksamhet med ett stort antal juniorer och seniorer som utbildar sig i fridykning och sportdykning. Vi har också gjort en satsning på tjejsidan både när det gäller fridykning och sportdykning.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:01 Skribent: Johan Andersson

Postadress: